circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Wat is hetarchief.be?

Hetarchief.be is een ontsluitingsplatform van meemoo. De website bevat informatie van meer dan anderhalf miljoen filmpjes en geluidsfragmenten uit de archieven van meer dan 140 Vlaamse organisaties uit media, cultuur en overheid.

Het doel van de website is om de zoektocht naar audiovisueel archiefmateriaal eenvoudiger te maken. Gebruikers kunnen centraal en online zoeken doorheen beschrijvingen van materiaal van heel veel aanbieders. Ze kunnen er ook archiefmateriaal aanvragen, rechtstreeks bij de aanbieder, of je kan een afspraak maken om het materiaal ter plaatse bij de aanbieder te gaan bekijken en/of beluisteren via de bezoekertool op hetarchief.be.

Ook jullie kunnen als contentpartner van meemoo op hetarchief.be terecht. Bepaalde medewerkers van die contentpartners kunnen het materiaal van hun en andere organisaties ook meteen bekijken en beluisteren, via hun rol als sleutelgebruiker (vroeger Catalogus Pro).

Met ander woorden, hetarchief.be is een goed startpunt voor onderzoek. En dat onderzoek, dat kan wetenschappelijk zijn, heemkundig of genealogisch, maar ook nostalgisch, professioneel of gewoon uit nieuwsgierigheid. Hetarchief.be is gratis toegankelijk, voor iedereen.