circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Het systeem

Disclaimer: deze supportsectie wordt aangevuld en verder uitgebouwd naarmate de implementatie en configuratie van de erfgoeddatabank vordert. 

 

Voor de nieuwe erfgoeddatabank selecteerden we samen met een werkgroep de softwareoplossing MuseumPlus van het Zwitserse zetcom. Dit is een cloudgebaseerd collectiebeheersysteem voor het documenteren van erfgoedcollecties en opvolging van de bijbehorende werkprocessen. Het systeem is conform met Spectrum, de internationale standaard voor collectiebeheer. Het is ook Cometa-conform en voorziet de nodige Cometa-velden.

Door de centralisatie van de erfgoedinformatie en processen, samen met relevante documenten en beelden, heb je met deze softwareoplossing alles wat je nodig hebt voor je eigen collectieregistratie en -beheer. 

Het collectiebeheersysteem is webgebaseerd waardoor je als gebruiker steeds toegang hebt tot al je gegevens, vanop diverse toestellen of locaties. De applicatie is compatibel met Windows of Mac. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding. 

In het systeem kan je bij het inloggen je taal kiezen en zal er onder meer Nederlands en Engels beschikbaar zijn.

De softwarearchitectuur ondersteunt barcode-scanning, digital asset management en andere integraties voor wie dat wenst. 

Bovenop het collectiebeheersysteem wordt een overkoepelende website voorzien waarop de in het systeem geregistreerde collecties getoond en doorzocht kunnen worden. 

Als contentpartner van meemoo zal je beelden vanuit het collectiebeheersysteem van de erfgoeddatabank kunnen laten doorstromen naar het meemoo-archiefsysteem (MAM).

 Gebruiksvriendelijke invoerschermen

Domeinen

Modules

Technische informatie