MuseumPlus

Disclaimer: deze supportsectie wordt aangevuld en verder uitgebouwd naarmate de implementatie en configuratie van de erfgoeddatabank vordert.

MuseumPlus is een cloudgebaseerd collectiebeheersysteem voor het documenteren van erfgoedcollecties en opvolging van de bijbehorende werkprocessen. MuseumPlus is conform met Spectrum, de internationale standaard voor collectiebeheer. MuseumPlus is ook Cometa-conform en voorziet de nodige Cometa-velden.

Door de centralisatie van de erfgoedinformatie en processen, samen met relevante documenten en beelden, heb je met MuseumPlus alles wat je nodig hebt voor je eigen collectieregistratie en -beheer.

MuseumPlus is webgebaseerd waardoor je als gebruiker steeds toegang hebt tot al je gegevens, vanop diverse toestellen of locaties. MuseumPlus is compatibel met Windows of Mac. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

In MuseumPlus kan je bij het inloggen je taal kiezen en zal er onder meer Nederlands en Engels zijn.

De MuseumPlus-architectuur ondersteunt barcode-scanning, digital asset management en andere integraties voor wie dat wenst.

Bovenop MuseumPlus wordt een overkoepelende website voorzien waarop de in het systeem geregistreerde collecties getoond en doorzocht kunnen worden.

Als contentpartner van meemoo zal je beelden vanuit MuseumPlus kunnen laten doorstromen naar het meemoo-archiefsysteem (MAM).

Gebruiksvriendelijke invoerschermen

Domeinen in MuseumPlus

Modules in MuseumPlus

Technische informatie