circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Communicatie over mijn organisatie

Waar en hoe communiceert meemoo over mijn organisatie?

Natuurlijk hebben we het in onze communicatie over de organisaties waarmee we samenwerken. Zo vermelden we alle contentpartners, met logo en link naar de eigen website, op onze partnerpagina. Ook als we communiceren over projecten waarbij jouw organisatie betrokken is, verwijzen we steeds door.

Gebruiken we materiaal uit jouw collectie, dan staat altijd minstens de naam van jouw organisatie vermeld. Dat is zo op Het Archief voor Onderwijs, hetarchief.be en artinflanders.be. Materiaal op hetarchief.be dat zichtbaar is voor andere contentpartners met de rol van sleutelgebruiker wordt steeds vergezeld van een logo en een verwijzing naar de website van jouw organisatie.

Ook in onze nieuwsbrieven en op onze socialemediakanalen leggen we graag de link met jouw organisatie. We communiceren er regelmatig met gepaste trots over onze samenwerkingen en projecten met (content)partners. Je vindt ons terug op Twitter, Facebook en Linkedin.

Heb je materiaal gespot zonder juiste verwijzing? Laat iets weten via support@meemoo.be en we zoeken het samen uit.


Hoe vermeldt meemoo mijn organisatienaam op interne en externe platformen?

Meemoo werkt met verschillende interne systemen en externe platformen waartoe je als contentpartner toegang hebt. In elk van deze systemen en platformen vermelden we de naam van jouw organisatie als contentpartner.

Wat met mijn organisation-id?

Voor bepaalde systemen werken we in de achtergrond met een specifieke ID die gekoppeld is aan jouw organisatienaam. We noemen dit de ‘OR-ID’, of voluit organisation-id. Waarom gebruiken we dit ID? Als je organisatie van naam verandert, hoeven we dit enkel te wijzigen op de voorgrond. De items die onder je ID vallen in de achtergrond veranderen dan automatisch mee.

Dit principe geldt voor de naamsvermelding op ontsluitingsplatformen zoals hetarchief.be. Hier zal dus altijd de meest recente naam van jouw organisatie verschijnen, op voorwaarde dat je dit correct hebt doorgegeven.

Voor interne systemen zoals het registratiesysteem (AMS) en het meemoo-archiefsysteem (MAM) is die link er (nog) niet. De reden hiervoor is dat de namen die hier vermeld staan niet worden gedeeld op de platformen. Als je als organisatie betrokken bent bij digitalisering, wordt aan de start van de samenwerking in het registratiesysteem (AMS) een organisatienaam aangemaakt, die vervolgens doorstroomt naar het meemoo-archiefsysteem. In het AMS kan deze naam manueel worden gewijzigd door meemoo, maar zodra er items (gedigitaliseerde audio, video, film) in het meemoo-archiefsysteem aan deze naam gelinkt zijn, kan de organisatienaam zelf in principe niet meer wijzigen. Dit zal echter niet op de ontsluitingsplatformen te zien zijn.

Wat is in het meemoo-archiefsysteem het verschil tussen 'CP naam' en 'organisatie'?

  • CP naam is de naam die vanuit het AMS meestroomt met de metadata uit digitaliseringsprojecten. Zijn er verschillende varianten op jouw CP naam, dan kan je dit zelf aanpassen door middel van bulk edit. Hoe je dat doet, lees je hier. Weet wel dat deze naam nergens verschijnt op de ontsluitingsplatformen.
  • Organisatie is de naam van je 'tenant' of de technische ruimte waar al jouw archiefmateriaal in komt te staan. Dit is een technische naam die je zelf niet kan veranderen en die ook nergens op de ontsluitingsplatformen zal verschijnen.

Door bovenstaande zaken is het mogelijk dat jouw organisatienaam in onze interne systemen niet overal hetzelfde wordt vermeld. Op de externe ontsluitingsplatformen doen we er alles aan om dit wel correct te doen.

Is jouw organisatie van naam veranderd of wordt jouw organisatienaam op een extern platform toch verkeerd vermeld? Laat het ons weten via support@meemoo.be. Het is handig als je ons ook meteen het (eventuele) nieuwe logo, de nieuwe website-URL en je contactgegevens bezorgt. Op die manier kunnen wij de wijzigingen doorvoeren in ons CRM-systeem, dat gelinkt is met de externe platformen.