circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Wat kan artinflanders.be voor mij doen als partner?

Meemoo digitaliseert kunstwerken en erfgoed uit Vlaamse museum- en erfgoedcollecties. De digitale bestanden worden duurzaam gearchiveerd en verspreid via artinflanders.be.
In dit supportartikel maken we je wegwijs in de drie poten van deze werking.

Hou er rekening mee dat we voor deze dienstverlening een onderscheid maken tussen contentpartners van meemoo en partners van artinflanders.be. Ontdek hier wat het verschil is tussen de twee.

Fotografische registratie van mijn collectiestukken

Als contentpartner van meemoo of partner van artinflanders.be kan je beroep doen op meemoo om kunstwerken en erfgoedobjecten te laten digitaliseren. Hoe dit in z'n werk gaat, ontdek je in een paar klikken.

  • Hoe kan ik mijn collectie laten digitaliseren voor artinflanders.be en wat houdt een fotografische registratie van kunstwerken, erfgoedobjecten of topstukken dan precies in? Daarover lees je meer in dit artikel.
  • In welke gevallen financiert meemoo de digitalisering van mijn collectie, en wanneer betaal ik het zelf als partner? Dat kom je hier te weten.
  • Meemoo werkt met professionele fotografen voor artinflanders.be, die geselecteerd worden op basis van een aanbesteding. Hoe zo'n aanbesteding precies in zijn werk gaat, ontdek je hier.
  • In mijn collectie zitten enkele grote schilderijen met veel details, kan ik die als gigapixelopname laten fotograferen? Kom het hier te weten.
  • Als contentpartner van meemoo loopt er een digitale-instroomtraject voor mijn audiovisuele collectie. Maar is er een verschil tussen de digitalisering voor artinflanders.be en digitale instroom? Dit artikel brengt duidelijkheid.

Duurzaam archiveren van digitale bestanden

Alle foto’s die genomen worden in het kader van digitaliseringsopdrachten voor artinflanders.be worden duurzaam gearchiveerd in het meemoo-archiefsysteem. Van daaruit worden de beelden ook ontsloten op het online platform artinflanders.be.

In dit artikel lees je meer over waar de foto’s in ons archiefsysteem worden bewaard en hoe je de metadata kan aanpassen.

Verspreiding en ontsluiting van de digitale beelden van mijn collectiestukken

Na digitalisering en archivering in het meemoo-archiefsysteem, worden de beeldbestanden gepubliceerd op en verspreid via www.artinflanders.be. Daar kan een breed publiek rechtenvrije afbeeldingen gratis downloaden of tegen betaling opvragen.

Heb je nog vragen over artinflanders.be na het lezen van bovenstaande supportartikels? Neem dan contact met Bart, hij helpt je graag verder.