circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Hoe kan ik partner worden van Het Archief voor Onderwijs?

Voor Het Archief voor Onderwijs werken we samen met contentpartners, organisaties met een educatieve werking, culturele instellingen en educatieve uitgeverijen. Dit is op vele vlakken een grote meerwaarde: samen brengen we waardevol audiovisueel materiaal tot bij de leerkracht.
Hier lees je meer over onze partnerwerking.

Kom je in aanmerking om partner met audiovisueel materiaal of educatieve partner te worden van Het Archief voor Onderwijs?

Er zijn verschillende scenario's:

 1. Als contentpartner van meemoo kan je meebouwen aan Het Archief voor Onderwijs. Samen gaan we na welk beeld- en geluidsmateriaal uit jouw archief in aanmerking komt om te publiceren op ons onderwijsplatform. Daarnaast kan je je eigen educatieve werking verrijken door audiovisuele collecties aan te maken op ons platform. Lees hier meer over de meerwaarde van Het Archief voor Onderwijs voor jou als contentpartner.
 2. Je bent een educatieve organisatie of een organisatie met een educatief aanbod.
  Je komt in aanmerking als je een culturele instelling (zoals partner KANTL), educatieve organisatie (zoals partners Mediawijs en Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie) overheidsinitiatief of educatieve uitgeverij bent. Kom hier meer te weten over de meerwaarde van ons onderwijsplatform voor jou.

Wat betekent het om partner te worden van Het Archief voor Onderwijs?

Partner worden van Het Archief voor Onderwijs biedt heel wat voordelen:

 • Je kan kant-en-klaar lesmateriaal aanbieden aan lesgevers.
 • Als contentpartner van meemoo kan je je audiovisueel materiaal aanbieden op een duurzaam platform dat enkel toegankelijk is voor lesgevers en leerlingen secundair onderwijs.
 • Je kan collecties samenstellen met audiovisueel materiaal van al onze contentpartners.
 • We kunnen samen communiceren over gezamenlijke projecten.

Op deze manier kan je je eigen educatieve projecten verrijken met hyperlinks naar audiovisueel bronnenmateriaal dat steeds beschikbaar blijft op Het Archief voor Onderwijs.

Enkele voorbeelden:

 • Een museum stelt een audiovisuele collectie samen met bestaand materiaal voor een specifieke tentoonstelling: ideaal voor leerkrachten om het museumbezoek voor te bereiden en na te bespreken.
 • Een erfgoedcel creëert een collectie over het mijnverleden. Op die manier breng je het mijnverleden tot leven voor klassen in heel Vlaanderen.
 • Een educatief auteur stelt een beeldcollectie samen ter illustratie van een educatieve uitgave.
 • KLAAR is een samenwerkingsproject tussen VRT NWS en Het Archief voor Onderwijs. KLAAR brengt nieuwsprogramma’s voor leerlingen secundair onderwijs verrijkt met audiovisuele collecties voor meer verdieping.

Hoe word je partner van Het Archief voor Onderwijs?

Heb je interesse om samen te werken, maak dan een afspraak via ons onderwijsloket voor partners.

>> Naar het onderwijsloket