circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Afspraken rond toegang tot het meemoo-archiefsysteem (MAM)

In het meemoo-archiefsysteem beheer je het materiaal dat je als contentpartner bij meemoo bewaart. Je kan er metadata aan toevoegen, exporteren of zo nodig zelfs verwijderen.

Wat kan ik doen in het archiefsysteem?

Via het archiefsysteem krijg je toegang tot de hele collectie van jouw organisatie die bij meemoo bewaard wordt. Je kan er (afhankelijk van de rechten die je toegekend zijn) materiaal bekijken, bewerken, exporteren of verwijderen.

Gebruikers die toegang hebben tot het archiefsysteem ontvangen ook noodzakelijke mededelingen met betrekking tot het collectiebeheer, zoals e-mails rond garantie na digitaliseren, onbeschikbaarheden van het systeem of nieuwe features van de software.

Wie krijgt toegang?

De verantwoordelijkheid om gebruikers toegang te verlenen tot het archiefsysteem ligt bij jou als contentpartner. Je vraagt dus zelf toegang aan. Je kan accounts aanvragen en zo medewerkers of tijdelijke gebruikers toegang verlenen tot je collectie via het archiefsysteem (MAM). Hoe je een gebruikersaccount aanvraagt of aanmaakt, lees je hier.

Welke rechten heeft een gebruiker?

In het meemoo-archiefsysteem kan een gebruiker verschillende rechten hebben. Het is op dit moment niet mogelijk om iemand toegang te geven tot een deel van je collectie, dus gelden de toegekende rechten voor al je materiaal in het archiefsysteem. Iedere gebruiker die jij toegang verleent, ziet al je materiaal.

Een gebruiker kan één of meerdere van onderstaande rechten ontvangen:

  • bekijken: gebruikers kunnen materiaal en metadata zoeken en afspelen
  • aanpassen: gebruikers kunnen de metadata van de items aanpassen
  • downloaden: gebruikers kunnen de hoge- en lageresolutiekopieën van het materiaal exporteren
  • verwijderen: gebruikers kunnen de items en bijhorende metadata verwijderen

Zicht krijgen op de huidige rechten van medewerkers of rechten aanpassen? Mail ons via support@meemoo.be.