circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Hoe vind ik de meervoudige objecten in het meemoo-archiefsysteem?

In het meemoo-archiefsysteem kan je alle bestanden die bij een meervoudig object horen, terugvinden en raadplegen. Je kan zoeken naar een meervoudig object door gebruik te maken van de filters helemaal links onderaan. Onder de filter ‘Media type’ kan je ‘set’ selecteren, wat gelijk staat aan een meervoudig object. Je kan ook filteren op een van de dragerformaten via de filter ‘Formaat’. Film vind je terug onder ‘Bestandstype’.

w1440h700zcCq85_meervoudige_objecten_foto_3.png w1440h700zcCq85_meervoudige_objecten_foto_2.png
Zodra je een bestand hebt gevonden waarmee je aan de slag wil, is het belangrijk om de PID van dit bestand in te voeren in het centrale zoekveld:

w1440q85_meervoudige_objecten_foto3.png
Zo kan je alle digitale bestanden die deel uitmaken van de container van het meervoudig object in één oogopslag zien. Alle bestanden in een meervoudig object delen namelijk de meemoo-PID in de naamgeving.

In elk meervoudig object vind je steeds een METS-bestand terug. Dat is een xml die de nodige context geeft bij het meervoudig object. Elk object dat deel uitmaakt van het meervoudig object kan je downloaden en daar kan je als contentpartner mee aan de slag. Binnenkort verschijnt meer documentatie over de verschillende dragers waarvan de bestanden een meervoudig object vormen. Hou dus het partnerportaal en onze partnernieuwsbrief in de gaten.

We willen je vragen om je kwaliteitscontrole zo snel mogelijk na de instroom van de objecten te laten gebeuren. Samen met het checken van de kwaliteit, kan je ook de metadata controleren en aanvullen, en indien nodig licenties aanpassen. Aanpassingen aan de metadata op alle items van het meervoudig object kan je in bulk doen door te zoeken op PID.

Hoe je licenties en metadata bij meervoudige objecten aanpast? Je leest het hier.

 


Meer over het meemoo-archiefsysteem

In de volgende artikels leer je: