circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Als contentpartner aan de slag met mijn materiaal dat bij meemoo bewaard wordt

Welke stappen je als contentpartner doorloopt voordat je materiaal in het meemoo-archiefsysteem terechtkomt, ontdek je hier. Maar hoe kan je nu zelf met je materiaal aan de slag eens het veilig in ons digitaal archief zit? In dit supportartikel doen we de verschillende mogelijkheden uit de doeken.

Beheer van je materiaal in het meemoo-archiefsysteem

Als contentpartner kan je zelf je materiaal beheren via je tenant (je eigen digitale opslagruimte) in het meemoo-archiefsysteem. Het is de plaats waar je kwaliteitscontroles uitvoert van je gedigitaliseerde en ingestroomde bestanden, waar je metadata aanpast en bestanden exporteert. Voor meer informatie daarover verwijzen we je graag door naar de uitgebreide supportsectie over het digitaal archief. Je vindt er heel wat handige documentatie terug.

>> Naar de documentatie


Hergebruik van je materiaal

Hergebruik op kleine schaal

Wil je een fragment uit je collectie vertonen of gebruiken op je eigen kanalen? Lees hier hoe je in het meemoo-archiefsysteem een fragment maakt en exporteert.

Hergebruik op grotere schaal via API’s

Wil je je eigen collecties op grotere schaal ontsluiten via je eigen website of andere platformen, dan kan je een integratie met meemoo bouwen. Hiervoor voorzien we technische interfaces of API’s.

>> Ontdek hoe je zo'n integratie bouwt


Materiaal inkijken via Catalogus Pro

Voor een overzicht van de data die we voor jou bewaren kan je niet alleen terecht in het meemoo-archiefsysteem, maar ook in Catalogus Pro. Daar kan je je materiaal - voor zover de licentie niet uitstaat - op een meer gebruiksvriendelijke manier inkijken. Een voordeel? Je kan er meteen ook archiefmateriaal van collega-contentpartners ontdekken, over de grenzen van je eigen instelling en (deel)sector heen. Wil je meer weten over een bepaald item? Op de detailpagina vermelden we de contactgegevens van de contentpartner in kwestie. Zo kan je gemakkelijk zelf contact opnemen. Lees er hier meer over.

>> Meer over Catalogus Pro

Wil je meer controle over de items die je op Catalogus Pro ontsluit en hoe je ze ontsluit? Dit kan via de licenties in het meemoo-archiefsysteem. Concreet wil dit zeggen dat niet al het materiaal van jou of je collega-contentpartners noodzakelijk zichtbaar is op het platform. Op zoek naar een item en kan je het niet vinden op Catalogus Pro? Voor een volledig overzicht kan je terecht op hetarchief.be.

>> Meer over licenties en Catalogus Pro