circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Tools en platformen voor jou als contentpartner

Hier vind je een overzicht van alle instrumenten waar jij als contentpartner gebruik van kan maken. Je vindt deze instrumenten ook terug op het partnerportaal.

Archiveren en digitaliseren

Inventaristool

Met de online inventaristool maak je als contentpartner zelf een inventaris van de analoge audiovisuele dragers die je wil laten digitaliseren. 

>> bekijk de handleiding

Registratietool (AMS)

Met de online registratietool registreer je je analoge dragers. Zo kunnen we de logistiek van en naar de digitaliseringspartners gemakkelijk opvolgen. Hier noteer je ook de metadata die na digitalisering doorstromen naar het archiefsysteem.

>> bekijk de handleiding

Meemoo-archiefsysteem (MAM)

In het meemoo-archiefsysteem kan je de gedigitaliseerde audiovisuele materiaal dat wij voor jou bewaren bekijken, beluisteren, bewerken en downloaden.

>> bekijk de handleiding

Contracttool

De contracttool is een instrument waarin je documenten over je samenwerking met meemoo bijhoudt.  

>> bekijk de handleiding

Ontsluitingsplatformen

hetarchief.be voor sleutelgebruikers

Op dit platform zoek, vindt, beluister en bekijk je metadata en audiovisueel materiaal van jezelf en andere contentpartners.

>> lees meer

hetarchief.be: publiek ontsluiten

Op dit platform maken we (een groot deel van) de metadata van het audiovisueel materiaal in het meemoo-archiefsysteem toegankelijk voor een breed publiek.

>> lees meer

hetarchief.be - bezoekertool: intra muros ontsluiten

Met de bezoekertool kan je als contentpartner je gebruikers toegang geven tot jouw digitaal audiovisueel materiaal dat bewaard wordt bij meemoo.

>> lees meer

artinflanders.be

Op artinflanders.be maken we kunst en erfgoed uit Vlaamse collecties toegankelijk voor een breed publiek. Iedereen kan er terecht om digitale reproducties te bekijken en te downloaden voor eigen gebruik of professionele doeleinden.

>> lees meer

Het Archief voor Onderwijs

Het Archief voor Onderwijs is een gratis online beeldbank met filmpjes en geluidsfragmenten voor leerkrachten en leerkrachten in opleiding. Als partner kan je jouw unieke content in een afgesloten omgeving beschikbaar stellen voor het onderwijs.

>> lees meer