circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Wat is de kioskmodus?

Heb je als contentpartner vaste terminals ter beschikking voor je gebruikers? Dan kan je de bezoekertool ook aanbieden in kioskmodus. Zo kunnen jouw gebruikers zonder aanmelden je audiovisuele catalogus raadplegen.

Hoe werkt het?

Om de bezoekertool in kioskmodus te gebruiken, heb je een aparte login nodig. Die geven we dan de juiste rechten. Hiermee kan jij of één van je collega’s inloggen om de kioskmodus te activeren. Vanaf dan kunnen jouw bezoekers aan de slag zonder zelf nog in te loggen.

Om in te loggen als kioskgebruiker, volg je dezelfde weg als een gewone gebruiker. 
Inloggen bezoekertool
De kioskmodus blijft de hele dag actief en beschikbaar voor je gebruikers, ook als een gebruiker het venster sluit en daarna opnieuw surft naar https://bezoek.hetarchief.be. Op het einde van de dag vervalt de sessie. Wil je de kioskmodus toch vroeger uitschakelen? Surf naar https://bezoek.hetarchief.be/uitloggen

Wat is het verschil tussen de kioskmodus en een gebruiker die via zijn persoonlijk account de bezoekertool raadpleegt?

De kioskmodus is niet persoonlijk. Daardoor zijn een aantal functionaliteiten onbeschikbaar in deze modus:

  • kioskgebruikers kunnen geen toegang aanvragen tot andere instellingen.
  • ze kunnen geen fragmenten bewaren in mappen.
  • ook het exporteren van metadata is niet mogelijk.

Met andere woorden: de kioskmodus dient enkel om fragmenten te zoeken en te raadplegen op een terminal die jij als organisatie aanbiedt. Als beheerder van de bezoekertool kan je de toegang van de kioskmodus niet toekennen of intrekken: de kioskaccount heeft altijd toegang tot de fragmenten die je aanbiedt via de bezoekertool. Om misbruik te vermijden vragen we je de logingegevens waarmee je de kioskmodus activeert zeker niet te delen met eindgebruikers.

Wil je graag een kioskaccount voor jouw bezoekertool? Je voorziet hiervoor best een aparte account (bijvoorbeeld: kiosk@amsab.be). We helpen je graag verder via support@meemoo.be