Timing van de nieuwe erfgoeddatabanken

Wat is de algemene planning?

Momenteel zitten we tot eind 2022 volop in de analysefase. Hierin stellen we de vereisten scherp. Vanaf 2023 zal de focus liggen op het ontwikkelen en uitrollen van de functionaliteit voor collectieregistratie. Vanaf 2024 maken we werk van het collectiebeheersysteem.

In meer detail ziet het verdere verloop er na het voortraject (2018-2021) als volgt uit:

• 2022-2023
    In deze fase worden de functionele en technische vereisten verder geanalyseerd en scherpgesteld, als basis voor een aanbesteding.
  • 2023
    Focus op de ontwikkeling en migraties van het collectieregistratiesysteem.
  • 2024
    Focus op de configuratie en migraties van het collectiebeheersysteem.
  • 2023-2024
    Begeleiding van de gebruikers bij de migraties en ingebruikname van de nieuwe systemen, opleidingen, communicatie…

Wat is de planning per systeemtype?

In meer detail zien de tijdslijnen van de twee nieuwe systeemtypes er als volgt uit:

Collectieregistratie

• Technische en functionele analyse: Q1 - Q3 2022
  • Aanbesteding: Q3 - Q4 2022
  • Ontwikkeling: Q4 2022 - Q3 2023
  • Test- en migratie proefsets: Q3 - Q4 2023
  • Uitrol en migratie: Q3 2023 - Q2 2024

Collectiebeheer

• technische en functionele analyse: Q2 - Q4 2022
  • aanbesteding: Q4 2022 - Q1 2023
  • configuratie en aanpassingen: Q1 - Q4 2023
  • testfase en migratie pilootklanten: Q4 2023 - Q1 2024
  • migratie en configuratie per klant: Q1 2024 - …

Opmerking: enkel wanneer de nieuwe systemen als alternatief voor Erfgoedinzicht en Erfgoedplus operationeel zijn en de migratie is gebeurd, zullen de twee huidige platformen afgebouwd worden.

Iets niet helemaal helder? Voor al je vragen en opmerkingen over de Vlaamse erfgoeddatabanken in de toekomst kan je contact opnemen met support@meemoo.be of projectleider tinneke.declerq@meemoo.be.

Meer lezen: