circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Welke instellingen kan ik voor mijn organisatie aanpassen in de bezoekertool?

De bezoekertool toont een aantal gegevens van jouw organisatie: de naam, het logo, contactgegevens en een paar gepersonaliseerde teksten. In dit artikel lees je wat je als beheerder van de bezoekertool zelf kan aanpassen, hoe je dat doet en wat wij voor jou in orde kunnen brengen.

Welke instellingen kun je beheren via de bezoekertool?

De gegevens van jouw organisatie kan je aanpassen in het beheersmenu bij instellingen. Volgende gegevens kunnen worden aangepast:

 • achtergrondafbeelding en achtergrondkleur,
 • omschrijving bij het wachten op toegang,
 • omschrijving aanvraag.

Achtergrondafbeelding en achtergrondkleur

Personaliseer hier hoe je organisatie gepresenteerd wordt. Het logo van je organisatie wordt altijd gecentreerd op de gekozen afbeelding/achtergrondkleur.
De gekozen afbeelding is zichtbaar op de startpagina en op de wachtpagina. Je kan ook kiezen om enkel een kleur in te stellen, zonder afbeelding. Het is aangeraden om bij het uploaden van een foto ook een achtergrondkleur in te stellen. Wanneer de afbeelding dan bij een eindgebruiker niet laadt, is dit nog een mooi alternatief.

Let op: afbeeldingen mogen maximaal 500 KB groot zijn en moeten JPG- of PNG-bestanden zijn. 

Omschrijving bij het wachten op toegang

Screenshot_2022-06-20_at_15.10.48.png

 

De wachtpagina is wat de eindgebruiker te zien krijgt, nadat deze het toegangsformulier heeft ingevuld. Op die wachtpagina ziet de eindgebruiker: 

 • het logo van je organisatie en de gekozen achtergrondafbeelding of achtergrondkleur.
 • de bevestiging dat het toegangsformulier werd ingevuld.
 • de beschrijving van je organisatie. Deze beschrijving is uniform op de verschillende platformen van meemoo. 
 • de tekstomschrijving die je zelf beheert in de instellingen.

Je licht ook hier best toe hoe de aanvraag verwerkt wordt door jouw organisatie (bijvoorbeeld wanneer de eindgebruiker een antwoord kan verwachten).

Omschrijving van de aanvraag

Screenshot_2022-06-20_at_15.43.42.png

Op het aanvraagformulier waarmee eindgebruikers toegang vragen tot je digitale catalogus, kan je een korte omschrijving ingeven. We raden aan om hier wat praktische informatie over het bezoek mee te geven. Bijvoorbeeld: wat zijn de openingsuren van je organisatie, waar kan een eindgebruiker extra informatie vinden over je organisatie …

Welke andere informatie zien gebruikers over jouw organisatie?

Sommige gegevens van je organisatie worden uniform weergegeven op de verschillende platformen van meemoo (bijvoorbeeld op Het Archief voor Onderwijs, het partnerportaal,  …). Het gaat om:

 • de naam van je organisatie
 • het logo van je organisatie.
 • het e-mailadres dat gebruikt wordt voor ontsluiting. Hier worden ook de aanvragen naartoe gestuurd.
 • het telefoonnummer dat gebruikt wordt voor ontsluiting.

Indien je deze gegevens wenst aan te passen, contacteer je je accountmanager of support@meemoo.be. We helpen je met plezier verder.

Wat met persoonlijke informatie?

Eindgebruikers kunnen persoonlijke informatie bekijken en aanpassen via het accountmenu. Ze klikken rechtsboven in het menu op hun naam en dan op ‘Mijn profiel’. Daar staat een knop ‘Wijzig mijn gegevens’.

Als beheerder van je organisatie kan je deze functionaliteit niet gebruiken. Wens je toch een aanpassing te laten doen aan je naam of e-mailadres? Contacteer dan je accountmanager of support@meemoo.be

Screenshot_2022-06-20_at_15.56.44.png