circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Wat is het verschil tussen digitalisering en digitale instroom voor mijn collectie?

Naast de dienstverlening rond digitalisering van kunstwerken, erfgoedobjecten en topstukken uit jouw collectie heeft meemoo ook een dienstverlening voor reeds gedigitaliseerd of digitaal geboren materiaal. Deze dienstverlening is beschikbaar voor alle contentpartners.

Wat is digitalisering?

Het digitaliseren van kunstwerken, erfgoedobjecten en topstukken gebeurt ter plekke bij jou op locatie, bijvoorbeeld in het museum of in het depot. Na het maken van een aantal afspraken met Timothy, onze projectleider digitalisering, komt de digitaliseringspartner op de afgesproken dag met digitaliseringsapparatuur en belichtingsmateriaal.

Wat de verschillende stappen zijn om jouw collectie te digitaliseren, kan je hier bekijken. Wil je weten welke digitaliseringsopdrachten meemoo kan financieren en welke niet, daarover lees je meer in dit artikel. Digitaliseringspartners worden gekozen op basis van een publiek aanbesteding. Wat zo’n aanbesteding inhoudt lees je hier.

Wat is digitale instroom?

Naast de dienstverlening rond duurzame opslag van materiaal uit digitaliseringsprojecten heeft meemoo ook een dienstverlening voor reeds - niet door meemoo - gedigitaliseerd of digitaal geboren materiaal. Deze dienstverlening is beschikbaar voor alle contentpartners van meemoo en is van toepassing op bewegend beeld, audio of stilstaand beeld. Meer informatie over digitale instroom kan je vinden in dit artikel.