circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Projecten: een samenwerking tussen partners en meemoo

 

Hieronder vind je enkele uitgelichte projecten i.s.m. partnerorganisaties. Je kan ook een overzicht van al projecten in samenwerking met meemoo raadplegen.


GIVE

 • Looptijd: 2021 - 2023
 • Partners: EFRO, Vlaamse Overheid en specifiek per lijn (zie hieronder)

GIVE heet voluit Gecoördineerd Initiatief voor Vlaamse Erfgoeddigitalisering. Het vormt de paraplu voor vier digitaliseringsprojecten die tegen eind 2023 uitgevoerd worden. Klik op onderstaande items om meer te weten te komen over elk project.

De GIVE-projecten worden gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en kaderen binnen het relanceplan Vlaamse Veerkracht van de Vlaamse overheid.

Voor deze projecten bestaan ook werkgroepen en overlegstructuren en daarover lees je meer op het partnerportaal.

Lees de supportsectie over de registratie van je glasplaten
Lees de supportsectie over de registratie van je kranten

Give-efro-en-eu.png


Vlaamse erfgoeddatabanken

 • Looptijd: 2019 - 2024
 • Partners: FARO, Departement Cultuur, Jeugd en Media, Vlaamse Kunstcollectie

Sinds 2018 bevinden Erfgoedplus en Erfgoedinzicht zich onder Vlaamse vleugels en wordt er gezocht naar een manier om beide registratie- en collectiebeheersystemen te integreren en vervangen door een nieuwe oplossing die beantwoordt aan de noden van vandaag en morgen. Wat is er al gebeurd en wat staat er nog op de planning?

Geen enkele update missen over de Vlaamse erfgoeddatabanken? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt max. 4 keer per jaar digitale post over het project.

  Meer weten over dit project


Digisprong op Het Archief voor Onderwijs

 • Looptijd: 2021 - 2024
 • Partners: Departement Onderwijs & Vorming, Het Archief voor Onderwijs

Met de Digisprong zet Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts de komende jaren volop in op de digitalisering van het leerplichtonderwijs voor scholen, leerlingen en leerkrachten. In het kader van het relanceplan Vlaamse Veerkracht investeert Vlaanderen o.a. in

 • de uitwisseling tussen leerkrachten;
 • een vlotte toegankelijkheid door de samenwerking van onderwijsplatformen;
 • nieuwe didactische werkvormen voor blended leren.

Lees meer over hoe meemoo's onderwijsplatform Het Archief voor Onderwijs mee ondersteunt.

  Meer weten over Het Archief voor Onderwijs


Collectie van de Gentenaar

 • Looptijd: 2020 - 2023
 • Partners: Stad Gent, Design Museum Gent, District09 e.a.

Verschillende projectpartners bundelen de krachten, en ook Gentse burgers worden aangesproken om samen een digitale collectie van het stadserfgoed aan te leggen. Het project wordt gesubsidieerd door het Urban Innovative Actions-initiatief voor duurzame stedelijke ontwikkeling van de Europese Unie. Benieuwd naar het CoGhent-project? Lees er alles over.

Dit project wordt mee gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het initiatief Urban Innovative Actions (UIA).

 

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling logoUrban Innovative Actions logo

Overzicht van alle projecten

Op deze pagina vind je een overzicht van de projecten die we zelf opzetten ter ondersteuning van de archiefwerking van onze partners, en de projecten die we samen met andere organisaties uitvoeren.