circle-persian-green io-persian-green circle-curious-blue

Wat houdt mijn rol als beheerder van de bezoekertool in?

Dankzij de bezoekertool kunnen gebruikers bij een organisatie toegang aanvragen tot het digitaal audiovisueel materiaal dat bewaard wordt bij meemoo, Vlaams instituut voor het archief. Die toegangsaanvragen worden behandeld door de beheerders van de tool. Beheerders zijn één of enkele medewerkers binnen jouw organisatie die die beheerrechten of adminrechten hebben binnen de tool.

Wat kan een beheerder?

Binnen een organisatie spelen één of meerdere medewerkers een sleutelrol in de bezoekertool. Zij krijgen als beheerder van de bezoekertool toegang tot de beheermodule. In deze module kan de beheerder: 

Beheerders van de bezoekertool krijgen e-mailmeldingen als er nieuwe aanvragen binnenkomen en kunnen in de tool de bezoekers opvolgen dankzij een handig notificatiecenter. 

Hoe word je beheerder van de bezoekertool?

Als medewerker van een partnerorganisatie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om beheerrechten te krijgen:

  • Je bent een personeelslid van een contentpartner van meemoo.
  • Je werkt vast of tijdelijk in loondienst van deze contentpartner. Stagiairs of vrijwilligers komen niet in aanmerking voor een account. 
  • Elke contentpartner kan maximaal vijf accounts zelf activeren. Mits motivatie kunnen door meemoo extra accounts worden toegekend aan de contentpartner. 

De beheerders worden aangemaakt bij de opstart van de bezoekertool voor jouw organisatie. Wil je na de opstart beheerders toevoegen of verwijderen? Neem dan contact op met je accountmanager, die helpt jou graag verder.

Wil je als medewerker van een contentpartner de bezoekertool raadplegen zonder beheerrechten?

Dat kan! Als je de bezoekertool wilt gebruiken om materiaal te raadplegen, dan volg je dezelfde werkwijze als een reguliere gebruiker. Je kan zelf een account aanmaken als je dat nog niet hebt, of je logt in met je account. Vervolgens vraag je via de bezoekertool toegang tot jouw organisatie. De beheerder van jouw organisatie kan jou toegang verlenen.